DS-Gravsten

Danske Slægtsforskere

Danske Slægtsforskeres portal for
for affotograferede kirkegårde

DIS-Gravsten: Ofte stillede spørgsmål
 
Sp:  Om Dis-Gravsten
Sv:  DIS-Gravsten er et projekt under DIS-Danmark, som overordnet har til formål at bevare foto og data fra gravsten i Danmark.
Projektet startede i 2013 med hensigter om at
1) lave en fælles søgeportal, hvor man kan søge gravsten på tværs af flere kirkegårde
2) kunne overtage gravstensprojekter, som ejeren ikke længere kan eller ønsker at videreføre selv. I 2015 blev projektet udvidet, så DIS-Gravsten nu også fungerer som
3) en platform, hvor flere kan samarbejde om at affotografere og indtaste gravsten fra de store kirkegårde, som stadig mangler.
 
Sp:  Fælles søgeportal
Sv: Siden omkring år 2000 er gravsten fra over 1.800 danske kirkegårde blevet affotograferet. Fotograferingen er sket systematisk og samtlige gravsten fra kirkegårdene er affotograferet og bevaret for eftertiden.
Til gengæld har der ikke været megen systematik i den måde, fotos og data opbevares. Gravstensprojekterne ligger spredt for alle vinde på internettet og det har blandt andet den ulempe, at man ofte kun kan søge gravsten fra en enkelt kirkegård ad gangen.
Som et forsøgsprojekt har Henning Karlby, Arne Christiansen og Grethe Hansen afleveret en kopi af data fra de kirkegårde, de hver især har fotograferet og indtastet. I alt 21 kirkegårde, primært fra Odense Amt.
 
Sp:  Samarbejde om store kirkegårde
Sv: I 2015 blev projektet udvidet, så DIS-Gravsten nu også kan fungere som en portal, hvor flere kan samarbejde om at affotografere og indtaste gravsten fra de store kirkegårde i fx København og Aarhus.
Den første kirkegård var Brønshøj Kirkegård i København, som blev fotograferet af Kenneth Knudsen i maj-juni 2015.
 
Sp:  Hvordan kommer jeg med?
Sv: Projektet er desværre indstillet. Kontakt webmaster via slaegt.dk ved yderligere spørgsmål.